Танцувай, сякаш гориш

От  | 

сайт за танци

Уроци в групи срещу онлайн-уроци

Прeпоръчително е поне първите 12 до 18 месеца да посещавате групови уроци в школа. Приемете, че без тази основа, няма как да продължите напред. Не е скъпо, а освен това веднага намирате приятели, споделящи същата страст към танца. Също така ще ви помогне за напред да разбирате правилно видеа с уоркшопи и уроци.

Въображаемо танцуване

Този съвет въобще не е за пренебрегване: танцувайте с въображаем партньор. По този начин ще можете да обърнете внимане на стойката, на техниката и на стила си. По време на тези въображаеми танци практикувайте вече заучени фигури и ще забележите, как нови движения, създаващи ваш уникал стил, изнкват едно по едно.

Дайте си сметка че не движенията, а спонтанността и музикалността са по-важни

Вживейте се в момента, слейте се с партньора. Поддържайте баланс между това да сте непредвидим и интересен и да сте разбираем за партньора ви, така че той/тя да не се чуди какво следва, а да се чувства комфортно, танцувайки с вас.

Бъдете критични към себе си

Установете и работете над слабите си места. Няма как да подобрявате всичко едновременно, така че изберете едно нещо и чак след като го усъвършенствате, преминете над друго. Например, може да вложите повече усилия в усъвършенстване на бачата или ча-ча. Това няма да е загуба на време – напротив – съвсем скоро ще можете да смесвате движенията им и в други стилове, например в салсата.

Всичко се развива

Забелязал съм, че е трудно и изисква време да успееш да усвоиш нови движения/фигури, които да изпълниш естествено и без трудности. Така че не се насилвайте. Всичко подлежи на развитие, но изисква време, ето защо не бъдете твърде твърде взискателни към себе си, а просто си дайте повече време. (и не забравяйте съвет №2)

Ходете на уроци при различни инструктори

Това ви дава възможност да усвоите различни стилове, да обогатите репертоара си от фигури и комбинации, а и да разберете кой стил ви допада най-много на вас лично.

Бъдете завършен танцьор

Не пренебрегвайте фуут-уорка, шайновете и завъртанията. Те са част от танца и ще ви помогнат да изградите собствен уникален стил.

Още интересни статии:

Как да следваш партньора си в танца?

Колко добре водиш? Съвети как да водите като професионален танцьор!

Танците ни правят по-умни!

 

НЯМАТЕ УЕБСАЙТ НА ВАШИЯ БИЗНЕС? НИЕ МОЖЕМ ДА ВИ ПОМОГНЕМ.

изработка на сайт

Хареса ли ти?

It's all about emotion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *