Как да следваш партньора си в танца?

От  | 

dance-genre-salsa-16-couple-holding-each-other

Дори и да не си личи – статията се отнася и за кавалерите, защото е важно те да знаят как се чувства дамата, за да водят по-добре.

Мнозина авторитети в салса, бачата и танго танците горещо препоръчват запознаване със стъпките и на двата пола (мъжката и женската партия),  за да се постигне хармония  и по-добро усещане на ролите, което от своя страна ще доведе до по-адекватно справяне със собствената такава.

За да следваш своя кавалер на първо място е необходимо постоянно упражняване, защото  така ще можеш да го ”усетиш” и разбереш маниера му.

Много интересно: Как да убедя гаджето си да тръгне на танци?

Има и доста детайли в техниката, които също ще са ти от голяма полза.

Например, важно е:

  • Усвояването на близък хват („оставяне в ръцете му”), който ти преподават в школата – все  пак това не е просто каприз, а въпрос на естетика и техническо улеснение.
  • Дясното ти рамо (ръка) трябва да е стабилно за да „отговаря” на насоките на неговото ляво рамо (ръка), без да омеква при натиск.
  • Да следваш партньора си не означава само да се поддаваш (на движенията му), а да „отговаряш”, необходимо е и ти да вложиш страст – тя придава солидност и „форма” на вас като двойка;
  •  Винаги да придържаш краката си близо до тези на кавалера, дори между неговите, когато е възможно и/или  колкото се може по- близко;
  • Дръж гърдите си на нивото на неговите, следвай движенията им с твоите. Той трябва да може да те води без да те докосва, дори и само с движенията на тялото си;
  •  Възприемай воденето, прилагано от дясната му ръка на гърба ти: да разбираш специфичния й допир е ключово;
  • Наблюдаването на всички танцуващи  (и на добрите, и на лошите) учи;

Да се научуш да следваш своя партньор в танца е предизвикателство за модерната жена, която в днешно време е независима, силна и успява да се справя сама с всичко.

Водещият мъж” и „водената жена” са роли от друга епоха, до които се докосваме чрез социални танци като салсата, бачатата, тангото. Някога, одавна е било съвсем естествено мъжът да води, а жената  да следва…

А сега вече всичко е вече много по- сложно…

 

НЯМАТЕ УЕБСАЙТ НА ВАШИЯ БИЗНЕС? НИЕ МОЖЕМ ДА ВИ ПОМОГНЕМ.

изработка на сайт

Хареса ли ти?

It's all about emotion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *