Шест причини да танцувате салса!!!

От  | 

танцуивам

Салсата развива баланса, координацията и рефлексите ви

Много хора смятат, че да се научиш да танцуваш салса  е трудно. Истината е, че въобще не е толкова трудно. Ако само можехте да видите колко скарани с ритъма хора са се научили да танцуват и то как, нямаше да се замислите отново. Даже и аз се научих да танцувам салса 😉 !!!

Daniela Settanni

Но най-добре не се опитвайте да измислите причини „защо не трябва да танцувате салса”, а се фокусирайте върху позитивното. Салсата отпуска от стреса и напрежението,  повишава самочувствието ви и ви кара да се чувствате по-щастливи.

Шест причини да танцувате салса:

1. Салсата е страхотен начин да поддържате фигурата си

Здравето е изключително важно за всички нас и все повече хора осъзнават колко е важно да тренираме, за да поддържаме формата си. Много от тях ходят на фитнес и плащат много пари, за да вдигат тежести или да бягат 20 минути на пътеката. Салсата е вашата алтернатива, защото не само работите върху всички части от тялото си едновременно, но и е адски забавно. А черешката на тортата е всички онези ендорфини, които отделяте докато танцувате. Другото им име е хормони на щастието!

2. Салсата повдига самочувствието ви

Натовареното градско ежедневие понякога ни потиска и се чувстваме изолирани, намаляваме социалните си контакти и самочувствието ни спада. Салсата ще ви помогне отново да стане

3. Салсата развива баланса, координацията, рефлексите и самоувереността 

Ще започнете да излизате повече, да срещате нови хора. Салсата е танц, в който трябва да има истинска връзка между двамата танцуващи, те трябва да „усещат” себе си  и другия, дори и да се виждат за първи път. И това се учи по време на тренировките, точно тогава ние спираме да мислим и започваме да се чувстваме по-удобно сред различни и непознати хора.

В салсата координацията  е много важна  – както при танцуването в двойка, така и при footwork-а. И ако не изпускате нито една тренировка и нито едно парти, със сигурност ще подобрите цялостния си баланс и рефлекси, а това ще се отрази и в ежедневните ви активности.

4. Салсата комбинира различни стилове

Ако наистина обичате танца, със сигурност ще се влюбите в салсата. Салсата включва в себе си много видове танци и много различни стилове, сред които богатата латинска и афро-карибска култура. Ако научите основните стъпки в салсата, за вас ще е много лесно да се научите да танцуване бачата, ча-ча, меренге и др.

5. Салсата е социален танц

Популярността на салсата и партита всяка седмица ще допринесат значително за социалния ви живот, ще срещнете много различни и интересни хора. Ще намерите нови приятели, а защо не и някой специален човек…

6. Салсата е забавна

И най-накрая салсата е много забавна – за танцуване и за гледане. В нея има толкова енергия и желание, че просто те прави щастлив и те кара да се замисляш за малките удоволствия в живота.

Един от любимите ми урока, който трябва да видиш 🙂

НЯМАТЕ УЕБСАЙТ НА ВАШИЯ БИЗНЕС? НИЕ МОЖЕМ ДА ВИ ПОМОГНЕМ.

изработка на сайт

Хареса ли ти?

It's all about emotion!

1 Comment

  1. Мариета Маринова

    24/11/2013 at 2:44 pm

    Много добра статия :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *