Как да превърнем един бачата танц в истинско удоволствие

От  | 

ddfghj,

Пет прости правила, които ще ви направят по-добър танцьор и ще се забавлявате много повече.

Бачатата като танц е значително по-интимен в сравнение със салсата – хватът най-често е близък, краката на партньорите обикновено са преплетени, а телата – прилепнали едно в друго, сякаш танцуващите са едно цяло.  Затова в бачатата има няколко прости неписани „правила” и ако ги следваме, танцът ще бъде приятно удоволствие и за двамата партньори.

1. Поддържайте комфортна близост или разстояние

Това е първото и най-важно правило. В повечето случаи партньорите в бачата са много близо един до друг и по този начин се осъществява истинска връзка между тях в танца. Ако не познавате една дама, рядко е добра идея първата ви бачата да е толкова интимна. Ако сте гаджета, приятели или танцувате често по партита, естествено можете да си позволите по-голяма близост. А никой не може да ви спре ако сваляте дамата с бачата – доказано работещ инструмент! Понякога, обаче, кавалерите забравят, че дамата може да е с приятеля си и той да я гледа как танцува. Поставете се на негово място – как бихте се почувствали, ако видите някакъв мъж да вплита крака във вашето момиче?

2. Грижете се за хигиената си

Да, всички се потим докато танцуваме, но близостта в бачатата го прави по-неприятно в сравнение с другите танци. Ако се потите повече, може би е добра идея да си носите кърпа или пък допълнителна тениска. За дамите има и един незаменим аксесоар, без който просто не може – ветрилото. За да избегнете лошата миризма, винаги си носете дезодорант или парфюм. Обърнете внимание и на дъха си. Случва се и на най-добрите, така че пийте нещо или лапнете дъвка.

3. Гледайте партньора, с който танцувате в момента, а не човека, който искате да поканите на следващия танц.

Няма нищо по-лошо от това да танцуваш с някой, който му е все тая дали танцува с теб, а просто иска да се изфука. Симптомите често са поглед встрани, несъобразяване с партньора или липса на каквото и да е изражение на лицето. Бачатата просто не е танц, с който можеш да покажеш колко си добър – няма много въртения, сложни комбинации или „шоу” движения. Двойките, които привличат погледа докато танцуват, се тези, които наистина осъществяват връзка помежду си и с музиката.

4. Слушайте музиката и танцувайте в ритъма й

Има различни стилове в бачата музиката, затова слушайте ритъма и не се опитвайте насилствено да смесвате различни стилове в танца. Танцувайте естествено и оставете музиката да ви води. Бачатата е като виното – има червено, бяло и розе. Всяко от тях е перфектно за различни поводи и в различни комбинации. Същото е и с бачатата.

5. Уважавайте нивото на вашия партньор

Винаги ще има начинаещи и напреднали танцьори. Начинаещите трябва да бъдат по-смели, да не се страхуват от танца с по-напреднал/а  кавалер/дама, а просто да се наслаждават. Напредналите пък трябва да си спомнят, че и те някога са били начинаещи. Вместо да показвате колко сте добри, по-добре превърнете танца в истинско удоволствие. Ако танцът свърши с усмивка, има много по-голяма вероятност двамата да танцувате отново.

Това са само част от неписаните „правила” за танцуването на бачата, но гарантираме, че ако се вслушате в нашите съвети не само ще станете по-приятен партньор, но и ще се забавлявате много повече.

Споделете в коментар вашия личен опит и съвети.

НЯМАТЕ УЕБСАЙТ НА ВАШИЯ БИЗНЕС? НИЕ МОЖЕМ ДА ВИ ПОМОГНЕМ.

изработка на сайт

Хареса ли ти?

It's all about emotion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *