ONE DANCE WEEK обявява записване за уъркшоп с Мадлен Райков и Жозеф Трефели

От  | 

ONE DANCE WEEK

Два тридневни уъркшопа ще проведат швейцарските изпълнители и хореографи МАДЛЕН РАЙКОВ и ЖОЗЕФ ТРЕФЕЛИ по покана на фестивала за съвременен танц и пърформънс ONE DANCE WEEK. И двете ателиета са с вход свободен, а записването вече тече на dance@edno.bg.

Първото ателие ще стартира на 30 март и ще продължи до 1 април. То ще се провежда в Derida Dance Center от 10:00 до 16:00 часа. Уъркшопът е отворен за всички изпълнители, занимаващи се със съвременни танцови техники.

Домакин на втория уъркшоп е НАТФИЗ. Неговата продължителност е три дни – от 3 до 5 април – и е насочен към обучаващи се в движенчески дисциплини.

Гостуването на Мадлен Райков и Жозеф Трефели е част от „Dance connected – създаване на капацитет за укрепване и разнообразяване на българската съвременна танцова сцена“ – проект на Фондация “Едно за култура и изкуства”, който се реализира с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез Фонд за партньорства и експертна помощ (TF PEF).

Мадлен Райков и Жозеф Трефели са едни от най-изявените артисти на сцената на съвременните изпълнителски изкуства в Швейцария. И двамата известно време танцуват за световноизвестната компания ALIAS, която гостува в рамките на SOFIA DANCE WEEK 2011 с представлението Sideways Rain. Освен с Гилерме Ботельо, Мадлен и Жозеф работят с най-интересните хореографи не само в Швейцария, но и по света. От 2005 година Жозеф Трефели има собствена компания, с която представя работата си на най-сериозните форуми в Европа и Австралия.

В рамките на тридневното ателие двамата хореографи ще изследват широк спектър от подходи към процеса на създаване на едно представление. Акценти ще бъдат стратегиите за импровизация и композиционните техники. Всеки ден ателието ще доразвива постигнатото в предишния, за да се изгради палитра от умения и изследователски техники, които правят възможно по-нататъшното развитие и усъвършенстване на участниците.

Програма по дни:

Ден 1: Индивидът. Кои сме ние и как се представяме на сцената и извън нея, чудесните страни на личността ни, които крием.

Ден 2: Джендър. Разтягане на възможностите на изпълнителите до двете крайности на джендър скалата, ултра мъжественото и ултра женственото, изследвайки всички състояния между двете.

Ден 3: Ситуации. Взаимоотношения, срещи, конфронтации, откровения. Силата на взаимодействието на двама, трима, четирима или повече.

Изисквания: Всеки участник трябва да носи листи хартия и писалка, както и забавни дрехи за дегизиране.

ONE DANCE WEEK е фестивал за съвременен танц и пърформънс, който тази година ще се проведе от 23 октомври до 1 ноември в Пловдив. Фестивалът стартира през 2008 г. с името SOFIA DANCE WEEK. Той е посветен на съвременния танц – един от най-динамично развиващите се жанрове в изкуството, който не признава граници между техники и естетики, който преобръща правила и роли, прави невъзможното – възможно.

През изминалите осем години фестивалът представи едни от най-интересните феномени в областта на съвременните танцови практики – спектакли от Европа, Азия и Америка.

Събитието се организира от независимата платформа за културни събития ЕДНО, която продуцира и фестивалите ONE DESIGN WEEK и ONE ARCHITECTURE WEEK.

 

Фондация „Едно за Култура и Изкуства“ носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Конфедерация Швейцария или Българо-Швейцарската програма за сътрудничество.

 

НЯМАТЕ УЕБСАЙТ НА ВАШИЯ БИЗНЕС? НИЕ МОЖЕМ ДА ВИ ПОМОГНЕМ.

изработка на сайт

Хареса ли ти?

It's all about emotion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *