Как да се въртим като професионалисти? – Част втора

От  | 

как да се въртим в салсата

Тази статия е продължение на първата част, в която обяснихме няколко основни насоки, нужни за въртене в салсата, така, както ги изпълняват международни и световноизвестни участници и състезатели по салса. Всеки се учи и прилага техники от опита, разработени с течение на времето, с много проби и грешки.

Ето и въпросните ключови техники за въртене, за които съм открил, че са ефективни.

Определяне на точка

Един от основните проблеми е, че повечето хора не могат да определят своята точка правилно. Определянето на точка е изкуството да излъжеш тялото, че не се върти изобщо: горе-долу представлява обратния процес на гледане на филм: кадрите се движат толкова бързо, че мозъкът смята, че наистина вижда пред себе си движещи се обекти. Определянето на точка може да се постигне, ако заблудите мозъка си да мисли, че гледате само в една и съща фокусна точка, докато през това време се въртите. За да постигнете това, трябва да погледнете на тялото и главата си като две отделни части, извършващи отделни действия. След това само трябва да упражнявате да гледате в избрана точка, докато се въртите. Представете си, че правите снимка всеки път, когато погледнете в нея. Най-важното е да се абстрахирате от всичко останало.

Упражнявайте бавно и постоянно

1. Започнете като изберете малък обект на височината на очите ви пред вас и един от страната на лявото ви рамо. Целта ви (точката) трябва да бъде малка и да бъда на разстояние от вас. Например, ъгъл на картина, или ъгъл на рамка на прозорец от другата страна на улицата. Погледнете в точката пред вас , затворете си очите, завъртете главата си бавно наляво и си отворете очите. Опитайте се да намерите точката над лявото ви рамо колкото може по-бързо. Бъдете взискателни към себе си. Ще забележите, че ви отнема известно време да се съсредоточите върху избраната точка. Сега затворете очи и отново завъртете главата си така че да погледнете направо. Отворете очи и определете точката пред вас. Повторете процеса, но завъртайте главата БАВНО.

С броене: затваряйте очи на едно, завъртете глава на две и три и отворете очи на четири. Изчакайте докато очите ви фиксират определената от вас точка преди да се върнете към предишната. Сега ускорете скоростта постепенно докато между затварянето и отварянето на очите се изброява само „едно”. Вече можете да завъртате главата си в четвърт такт. Трябва да се научите да въртите главата си бързо без да изкълчвате вашия врат или да накланяте глава.

Направете същото упражнение, но сега изберете точка над дясното ви рамо.

2. Повторете тези упражнения, но този път отваряйте очи само за да видите точката пред вас.

3. След като овладеете това, ще трябва да упражнявате взиране в точка от едното рамо към другото, като пропускате точката пред вас. Започнете бавно, като увеличавате скоростта постепенно. След като съумеете да изпълните това упражнение в един такт, вече сте готови да завъртите си главата на половин оборот.

Най-важното упражнение за определяне на точка

Дойде времето да тренирате погледа и движението му. Трябва да държите погледа си върху точката възможно най-дълго време, докато завъртате главата си. Повторете упражнения 1, 2 и 3, но с отворени очи, фиксирани върху точката ви, докато усетите, че карате мускулите си да се напрягат и/или ви стане замаяно. Спрете движението на главата си, движете очите си възможно най-бързо в посока на следващата ви точка и завършете въртенето с глава. Мислете си: „Глава – очи – тяло”. Друго полезно упражнение е просто да движите главата си от дясно на ляво и обратно докато фиксирате точка на 45 градуса в дясно и 45 градуса в ляво от вас. Бъдете дисциплинирани и се опитвайте да не забелязвате нищо друго между тези две точки.

Заключение

Очите ви трябва да бъдат по-бързи от главата ви, а главата ви по-бърза от тялото. Правилният начин за завъртане е: „тяло – очи/глава (точка) – тяло”. Упражнявайте въртене с точка, докато държите главата, гърба и врата си изправени и следвайте набелязаната точка пред вас. Погледът ви трябва да достига точката преди тялото ви.

Не забравяйте да дишате и си правете почивки винаги, когато ви стане замаяно или некомфортно. Давайте си по 20-30 минути почивка преди да продължите.

Но не забравяйте, не се отказвайте!

Тук: Как да се въртим като професионалисти? – Част първа

НЯМАТЕ УЕБСАЙТ НА ВАШИЯ БИЗНЕС? НИЕ МОЖЕМ ДА ВИ ПОМОГНЕМ.

изработка на сайт

Хареса ли ти?

It's all about emotion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *