Салса травми: 5 неща, за които да внимавате на дансинга

От  | 

Салса травми: 5 неща, за които да внимавате на дансинга

Да танцуваш салса е забавно и приятно, но освен това може да бъде и опасно. Одраскванията, синките и натъртванията са неизменна част, особено ако сте в самото начало на „салса ада”. Ето няколко травми от салса, които съм преживял или причинил.

А, и не мислете, че травмите стават само по вина на кавалера. Вие също имате вина, дами . Въпреки че сте красиви ангелчета, взе пак намирате начин да нараните стъпалото или глезена ми с вашите 7-8-сантиметрови токчета.

Жената котка

Като цяло нямам нищо против дългите нокти. Но има моменти, в които те въобще не са за харесване. Например, когато ви направя „инсайд-завъртане”, а вие решите да направите флай с лявата си ръка… в моето чело. Това се случва значително по-често на начинаещите, отколкото на напредналите танцьори, но всеки от нас го е изживявал в определен момент. Препоръчвам ви да вземете пример от „Боен клуб” и да си изрежете ноктите преди „схватка на дансинга”. Не очаквам да ви убедя, но съм длъжен да пробвам.

Да раздаваш лакти

В случая и дамите, и кавалерите имат вина. Все още не ми се е случвало при въртене да ударя дама с лакът директно в лицето, въпреки че вероятността е повече от голяма, имайки предвид какъв фен съм на бързите и близки до дамата завъртания. Но пък съм виждал как се случва на други и повярвайте ми, че едно от най-страшните неща, които може да види една дама, е хвърчащ лакът към лицето й. Не участваме в екшън с Жан Клод Ван Дам, така че нека държим лактите си прибрани и на мезопасно разстояние.

Завъртане, завъртане, падане

Задача на кавалера е да направи така, че дамата, с която танцува, да изглежда добре. Вашата дама може да изглежда впечатляващо и само с едно или две завъртания. Не е нужно да я превръщате в свредел. Какво се случва, когато въртите дамата повече отколкото тя може да понесе? Спъва се, после пада, урдя си коляното, музиката спира и всички започват да ви гледат, след което се появява Чък Норис, за да я спаси от теб, злодей такъв.

Ръката ми не може да се извие така

Това няма нужда от коментар. Дамата ви не е йога, барбарон или ластик, следователно не я третирайте като такава.

Нинжа крак

И накрая, но не по значение, е любимият ми „нинджа крак”. Може би се питате какво е това? Това е крак, който се появява от нищото, причинява огромна болка на глезена ви и изчезва без следа. На всеки се е случвало да го срещне. Усещането е ужасно, но просто трябва да се справим с него. Мечтая за свят, в който всички ние правим малки стъпки на дансинга. Е, какво?

Всеки може да мечтае за каквото си иска, нали…

Разкажете ни за вашите салса травми – тези, които сте причинили и които са ви причинили.

Много полезен workshop Johnny Vazquez & Jennifer Da Silva

НЯМАТЕ УЕБСАЙТ НА ВАШИЯ БИЗНЕС? НИЕ МОЖЕМ ДА ВИ ПОМОГНЕМ.

изработка на сайт

Хареса ли ти?

It's all about emotion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *