Няма лоши танцьори!

От  | 

Няма лоши танцьори!

„Те не са лоши танцьори, просто възприемат танца по различен начин”

Често слушам коментари от типа „той няма никакъв ритъм…” или  „тя не може да се води”. Понякога тези изказвания са още по-злобни – „какво си мисли, че прави този, изглежда просто ужасно” или „той въобще не може да танцува, само се мърда некоординирано – може би трябва да отиде на няколко урока”.

Сигурно и вие сте си мислили така понякога. А споделяли ли сте го с приятели? В крайна сметка кое е наистина важно в танците?

Била съм на много партита и на много състезания и винаги има един танцьор, който гледам с удоволствие. Вие сещате ли за онези танцьори, които танцуват на всяка песен (дори и да не могат?) и винаги са усмихнати, винаги се забавляват. Аз ги гледам с голям интерес и дори малко им завиждам.

Има и друг тип танцьори и като ги видя на дансинга просто не мога да спра да се чудя – защо въобще танцуват, изглеждат все едно някой ги мъчи? Изумена съм, че някои би се подложил на вечер, изпълнена с тормоз, болка и старание. За всички в живота си има място и време, нали?

Социалното танцуване означава, че някакви хора се движат заедно на дансинга и се забавляват. Не е необходимо всички да танцуваме по един и същ начин, нито пък всички да сме професионалисти. Дори и просто да станеш от стола и да се движиш леко в ритъма на музиката, това е твоят начин да изразиш удоволствието от танца. Казвали ли сте си някога: „Те не са лоши танцьори, просто възприемат танца по различен начин”?

На всяко парти има хора с различен стил на танцуване и с различно ниво (начинаещи, средно напреднали, напреднали), което не означава, че има добри и лоши танцьори, просто всички са излезли, за да се забавляват.

Ако приемате танците толкова на сериозно, дори когато танцувате в клуб, и започвате да губите способността да се смеете на собствените си грешки, може би е време да научите нещо от истински „социален” танцьор, който не изпълнява заучени стъпки, а просто се движи в ритъма на музиката за забавление!

Това е велико!

 

НЯМАТЕ УЕБСАЙТ НА ВАШИЯ БИЗНЕС? НИЕ МОЖЕМ ДА ВИ ПОМОГНЕМ.

изработка на сайт

Хареса ли ти?

It's all about emotion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *