Кажи ми защо дремеш тук, а не си на дансинга?

От  | 

Кажи ми защо дремеш тук, а не си на дансинга?

Кажи ми защо дремеш тук, а не си на дансинга?

Типичният отговор от кавалер: “Отказаха ми 3 пъти в последните 10 минути. Боже, тези жени не искат да танцуват.” Типичният отговор от дама: “Много ми се танцува, но никой не ме кани.” Питам ви, момчета и момичета, какво става? Това лудост ли е или какво? Намираме се в приятно заведение, с хубава музика, с хора, дошли да танцуват. Кажете ми – какво липсва? За съжаление, описаният сценарий се случва твърде често. Мъжете искат да танцуват, жените искат да танцуват, но никой не танцува. Ето няколко предложения, които да подобрят ситуацията. В крайна сметка работата с каненето (и рискът от отказ) се пада на нас, момчета. Но както с всичко останало, ние ще се справим и с това, нали?

Истинският въпрос е как да подобрим шанса си? Това не е трудно, честно казано. Някои от предложенията влизат в категорията на „абсолютно логични”, но в някои случаи, не съвсем. Пробвайте ги. Най-лошото, което може да се случи, е да завържете нови запознанства. А по-вероятния проблем, с който ще трябва да се справяте е, как да си починете след толкова много танци? На това му викам аз добър повод за оплакване.

И, започвам с предложенията.

1. Приятен външен вид

Не е нужно да се контите. Жените не обичат това. Просто обръщайте внимание на детайлите. Жените ги забелязват. Задължително е: косата ви да е чиста, подстригана и оформена. Не забравяйте и брадата; изгладете ризата и панталона си и лъснете  обувките си. Докато танцувате салса, ще има доста фуут-уърк. Краката ви ще се набиват на око. Жените ще ви преценят от глава до пети за секунда. Помнете, че по дрехите посрещат, по… танците изпращат.

2. Позитивна настройка

Тя е от изключително значение. Ако изглеждате, сякаш сте прекарали най-лошия ден в живота си, най-вероятно ще прекарате най-лошото парти в живота си. Никой, да не говорим за дамите, няма да иска да се доближи до вас. Така че се отпуснете и се настройте позитивно. Усмихвайте се. Това поведение ще зарази хората около вас. То ще ви направи атрактивен. Е, само с него няма да промените света, но поне ще промените виждането си за него.
Отделете време да поздравите хората и да ги попитате как са. Любезен, обаче, означава искрен и приятелски настроен. Това са елементарни обноски. Много хора са запознати с тях, но рядко прибягват до тях. Заговорете ги вие пръв и ще видите как те също ще ви отговорят сърдечно. Скоро хората ще почнат да поздравяват вас, дори тези, които бегло познавате. Не всички хора са задръстени. Най-вероятно им допадате така или иначе, просто се колебаят да ви заговорят. Така че общувайте! Усмихвайте се и поздравявайте. Една усмивка прави чудеса. Също така не забравяйте да кажете „чао” в края на вечерта. Ако ви се удаде възможност благодарете на дамите, с които сте танцували. Това ще им направи впечатление и ще се радват да танцуват отново с вас.

3. Бъдете любезен и приятелски настроен на дансинга и извън него

Отделете време да поздравите хората и да ги попитате как са. Любезен, обаче, означава искрен и приятелски настроен. Това са елементарни обноски. Много хора са запознати с тях, но рядко прибягват до тях. Заговорете ги вие пръв и ще видите как те също ще ви отговорят сърдечно. Скоро хората ще почнат да поздравяват вас, дори тези, които бегло познавате. Не всички хора са задръстени. Най-вероятно им допадате така или иначе, просто се колебаят да ви заговорят. Така че общувайте! Усмихвайте се и поздравявайте. Една усмивка прави чудеса. Също така не забравяйте да кажете „чао” в края на вечерта. Ако ви се удаде възможност благодарете на дамите, с които сте танцували. Това ще им направи впечатление и ще се радват да танцуват отново с вас.

4. Танцувайте с дамата

Обърнете внимание на дамата. Поговорете с нея. Докато танцувате, направете й комплимент за движенията, които прави добре. Помнете, не си измисляйте, просто бъдете искрен. Няма как да не прави нищо добре. Искреността е от значение. Танцувайте с човека, а не за да се покажете. Не се самоизтъквайте. Това не е сцена. Вие танцувате с дамата, не на състезание. Идеята е да я накарате да се почувства специална в танца с вас. Знайте, че всичките й приятелки/дами наблюдават танцуващите двойки. От това ще си направят изводи как бихте танцували с тях. Постарайте се дамата да изпитва удоволствие, докато танцува с вас. В края на танца и благодарете и я придружете до мястото и. Не я оставяйте да виси сама на дансинга.

 Кажи ми защо дремеш тук, а не си на дансинга?

5. Ако тя изглежда добре, вие изглеждате добре

Танцувайте на нивото на дамата. Другите жени ще забележат как се отнасяте с партньорката си. Всяка дама ще се постави на нейно място. Това, което искате да покажете е, че дамата е прекарала един чудесен танц с вас. Тъй като ще танцувате с различни дами, ще разполагате с достатъчно възможности да изпъкнете със способностите си. Не забравяйте, че това е танц за двойка – водене и следване, не соло пърформанс. Вие, като водещ, сте хореографът на нейното изпълнение. Тя, а не вие, ще изпълнява. Това е нейното шоу, не вашето. Тя трябва да е центърът на вниманието, не вие. Колкото по-добре я карате да изглежда, толкова повече дами ще искат да са на нейното място, съотв. да танцуват с вас. Трудна задача, но пък усилията си заслужават.

6. Танцувайте това, което знаете, а не това, което учите

Никой не иска да бъде вашето опитно зайче. Особено момичетата, които са излезли да се забавляват. Представете си две момчета. Едното знае горе-долу сто или повече движения, въртения, шайнове, фигури. Другото знае само 10-12 фигури, но разликата е, че ги знае добре, може да ги води свободно, точно и ясно. Тъй като е наясно какво прави, може да обърне внимание на забавлението (на музиката), а не на двойно завъртане, троен скрафт… Сега помислете кой бихте избрали за свой партньор? Въздържайте се от експерименти на дансинга, пробвайте в школата с хора, които познавате добре.

7. Научете се да водите

Да се научите да водите не става автоматично. Това е само една от четирите най-важни задачи в салсата. Наистина трябва да “водите” танца. Заедно с това идват още много отговорности. Дами, моля забележете: Воденето не е шега-работа! Потърсете информация и съвети за успешно водене и следване. В общи линии, воденето е задача на мъжа, следването на жената. Знайте, че воденето трябва да бъде нежно и сигурно, да е абсолютно ясно за дамата какво възнамерявате. Съобразете се с личните качества на дамата, с която танцувате и напаснете стила си на водене спрямо нея.

8. Танцувайте с начинаещи

Кавалери, танцувайте с начинаещите. Помнете, времето, за което една дама преминава от начално до напреднало ниво, е много кратко. Дамите ще запомнят този, който е танцувал с тях, докато са се учили. Ще запомнят, че сте бил мил, приятелски настроен и че сте й направили удоволствие с танца. Ключовият момент тук е, че дамата няма да ви забрави и по-важното, че ще сподели със своите приятелки своето изживяване. Знайте, че една дама няма да забрави и този, който е отказал да танцува с нея. А вие не искате да бъдете в този списък.
Освен това, в танца с начинаещи имате възможността да подобрите воденето си, тъй като начинаещите по-трудно възприемат знаците, когато не са дадени абсолютно правилно. Ето как, освен че ще създадете нови познанства, ще подобрите воденето си безплатно.

9. Присъствие на дансинга

Винаги бъдете наясно къде на дансинга се намирате. Това е социален танц. Като такъв, очаква се около вас да танцуват други двойки. Ето защо е изключително важно да сте наясно във всеки един момент къде стоите и какви движения правите или възнамерявате да направите. Трябва да внимавате какво правят останалите танцуващи. Може да ви се струва, че тяхната единствена цел е да се сблъскат с вас и с възможно най-много други двойки. Не танцувайте твърде близо до други двойки. Пазете дамата си и се съобразявайте с обстановката на дансинга. Ако се справяте добре с тази задача, вашата партньорка дори няма да забележи блъсканицата, ще остане очарована от танца с вас. Помнете, че танцът и фигурите, които изпълнявате, трябва да са съобразени със свободното пространство. Не забравяйте да споделяте дансинга. Танцувайте с малки стъпки и по-събрано. С течение на времето, колкото по-добър ставате, толкова по-малко пространство ще ви е нужно.

10. Ритъм

На първо място, на последно място и абсолютно винаги трябва да танцувате в ритъм. Това не е въпрос на избор. Така че започнете в ритъм, продължете в ритъм и никога не излизайте от ритъм. Дамите забелязват, когато се излезе извън ритъм и най-вероятно няма да искат да продължат да танцуват извън ритъм, което означава, че няма да искат да танцуват с вас. Обръщайте внимание на ритъма и помнете, че танцуването в правилно темпо и ритъм отваря много възможности на дансинга.

11. Танцувайте в музика

Вдъхновете се от музиката, не я пропускайте през слуха си. Използвайте акцентите й, за да направите движенията си още по-атрактивни. Все пак не пренебрегвайте и ритъма! Много често музиката ни харесва толкова много, че забравяме за него и танцът излиза от шаблона за салса и започва да става смешен. Не причинявайте това на партньорката си. В крайна сметка, танцувате заедно, тя не е вашата кукла на конци.

12. И накрая, отпуснете се и се забавлявайте

Не забравяйте, че отивате да танцувате, за да се забавлявате, заедно с други хора. Танците са социална дейност. Танците, с няколко изключения, няма да платят вашата ипотека, кола или наем, така че не ги приемайте твърде сериозно. Ако дамата или вие допуснете грешка, не й обръщайте внимание. Извинете се, ако сте наранили някой и продължавайте да танцувате. Не е кой знае каква работа, освен ако вие сам не превърнете грешката в голяма работа.

Така че се отпуснете и не спирайте да се забавлявате, обичате, танцувате!

НЯМАТЕ УЕБСАЙТ НА ВАШИЯ БИЗНЕС? НИЕ МОЖЕМ ДА ВИ ПОМОГНЕМ.

изработка на сайт

Хареса ли ти?

It's all about emotion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *