Fit и как го разбираме ние?

От  | 

Fit и как го разбираме ние?

В днешно време се спекулира много с думата „fit” или на български – спортна форма. Запитвали ли сте се какво наистина означава „да си във форма” и има ли универсално определение? По-скоро не. Как може един човек, който по минимум 8 часа на ден седи и извършва умствен труд, да бъде сравнен с човек, чиято работа изисква физически труд. За всеки един от тях „да си във форма„ има различен смисъл и все пак има нещо общо, което ги обединява, а именно, че се чувстват жизнени и здрави, когато са във форма.

За нас да си „fit” е да се чувстваш щастлив и най-вече способен да правиш нещата, които обичаш. А това е единствено възможно, когато се съобразяваш с природата си и слушаш тялото си. Хората сме създадени да се движим и това, че умствено сме еволюирали, не прави нуждата ни от движение по-малка. Доказано е, че правилно подбраният спорт лекува всяка депресия и болежка. Осъзнаваме, че ежедневието ни е изключително забързано и не ни остава време да се движим достатъчно. Но кажете кога ще дойде времето за това? Когато сме вече болни и трябва да посрещнем последиците от това, че сме били статични свидетели на това, което сами сме сторили с телата си?

В същото време, за да си „fit”, не е задължително да се изтощаваш до край и да правиш упражнения или диети, които за други може и да са приемливи, но за Вас самите не представляват интерес и са по-скоро мъка. Това е стрес за тялото Ви, а стресът също води до болести. Всички си имаме недостатъци – неща, които не харесваме и искаме да променим, но промяната не става само външно, а трябва да дойде отвътре.

Да си „fit” е да намериш баланса между своята душевност и физическото си здраве, да откриеш себе си и да не спираш да се радваш на живота си, защото той е такъв какъвто си го направиш. Ако танцът е Вашата стихия, изберете FITDancing и бъдете „fit while dancing” (във форма докато танцувате)!

Източник: http://fitdancing.com

НЯМАТЕ УЕБСАЙТ НА ВАШИЯ БИЗНЕС? НИЕ МОЖЕМ ДА ВИ ПОМОГНЕМ.

изработка на сайт

Хареса ли ти?

It's all about emotion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *