Националния балет на Грузия Сухишвили гостува в Русе и Велико Търново

От  | 

partsa

Националния балет на  Грузия Сухишвили стартира турне в България, а Русе е първият от включените в турнето градове, които ще видят уникалната програма на Летящите грузинци.
Спектакълът в Русе ще е на 21 ноември (четвъртък) в Голяма зала на Доходно здание с начален час 20.00ч. , във Велико Търново е на следващия ден –  22 ноември(петък) в Двореца на културата и спорта, с начало в 19.00 часа.

Турнето на прочутия ансамбъл ще стартира от Русе на 21 ноември, ще премине през Велико Търново(22 ноември) и Пловдив (24 ноември) и ще завърши  в София на 25 ноември.

Творческият гений – хореографът Илико Сухишвили / внук на основателите на трупата Нино Рамишвили и Илико Сухишвили/  е включил в спектаклите  нови танци – Танц на колене, Танц в тишината, нова хореография на танца  Хоруми – визитната картичка на балета и др.
Специално за турнето в България са ръчно изработени и нови костюми, в допълнение към автентичните грузински носии, които се съхраняват в различни музеи в Грузия.

Билетите вече са в продажба в мрежата на Eventim  на цени от 30, 40, 45, 50 и 55 лева за Русе и на цени 30, 40, 50 и 60 лв за Велико Търново.

НЯМАТЕ УЕБСАЙТ НА ВАШИЯ БИЗНЕС? НИЕ МОЖЕМ ДА ВИ ПОМОГНЕМ.

изработка на сайт

Хареса ли ти?

It's all about emotion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *