World Masters Boogie Woogie & World Cup Acrobatic Rock’n’Roll първенство ще се проведе в София

От  | 

972442_10201023790051016_1078134915_n

Поредното голямо признание за България е домакинството на първенството World Masters Boogie Woogie & World Cup Acrobatic Rock’n’Roll, което ще се проведе на 5 октомври 2013 г. в столичната Спортна зала „Универсиада”.Организатори на събитието са Българската федерация по акробатичен рокендрол и Flying Steps, които още през септември 2011 година провеждат първото световно първенство по тези дисциплини у нас. Спечелили доверието на Световната федерация, те отново получават възможността да бъдат домакини на състезанието за световната купа.

 В тазгодишното първенство участие ще вземат състезатели от около 20 национални федерации, членове на Световната федерация. Надпреварата ще бъде в четири възрастови категории и две състезателни дисциплини – акробатичен рокендрол и буги вуги, като ще участват над 400 състезатели и около 80 души треньорски състав, представители на редица европейски държави. България е представена от 23 двойки.

На танцовия подиум сили ще премерят едни от най-добрите двойки в света:
– 9 двойки от топ 10 в Boogie Woogie
– 9 от топ 10 в рок н рол деца
– 10 от двойките в топ 10 в рок н рол юноши и
– 4 от топ 10 в „Б” клас рок н рол.

Зад организацията на това огромно първенство стои организационен комитет от 7 души, а по време на самото състезание ще има още 25 доброволни разпоредители и технически сътрудници. Така общият брой на активно участващите в организацията по провеждането и в самото състезание ще бъде над 500 души.
Специални гости на първенството ще бъдат представителите на Световната федерация: Мириам Керпан – президент, Петер Херман – спортен директор и Марина Есколин – супервайзор на турнира (член на УС на Световната федерация), както и представители на български и европейски институции.

Първенството е достъпно за външни лица. Входът е 10 лв.

Официалното афтърпарти ще се състои на 5 октомври от 22:00 часа с The Zoot’s Suspenders в Пиано бар „Наздраве” (бул. „Драган Цанков” 23).
World Masters Boogie Woogie & World Cup Acrobatic Rock’n’Roll
Дата: 5 октомври 2013
гр. София, Спортна зала „Универсиада”

Източник: http://www.artualno.info

НЯМАТЕ УЕБСАЙТ НА ВАШИЯ БИЗНЕС? НИЕ МОЖЕМ ДА ВИ ПОМОГНЕМ.

изработка на сайт

Хареса ли ти?

It's all about emotion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *