Танцова формация „СОФИСТИК-ЖИВО” с участие в престижен международен детски фестивал в Сърбия през октомври

От  | 

IMG_5793

От 2 до 5 октомври 2013 г. в Белград, Сърбия ще се състои 44-та международна среща на децата на Европа ”РАДОСТТА НА ЕВРОПА” 2013.

Сред участниците са деца от 7 до 14 години от 18 държави, сред които и България. Именно Танцова формация „Софистик-Живо” беше избрана да представи България на тазгодишното издание на фестивала!

Фестивалът се провежда от далечната 1969 г., дори и по време на политическите сътресения в страната през 90-те години на 20 в. Основни организатрори са община Белград и Детския културен център в Белград.

Rock and roll – това е темата на 44-та международна среща; тема, служеща за вдъхновение и създаване на изкуство от всякакъв вид – танци, музика, мултимедия… Като музикален жанр rock’n’roll-ът възниква през 50-те години на миналия век и обединява влияния от джаз, блус, буги, RnB музика, както и елементи от фолклорна и кънтри музика. По този начин успява да свърже различните култури по света. Именно с това е свързан и изборът на тема на фестивала – освен, че служи за вдъхновение за създаване на изкуство  в различни жанрове, темата е едно универсално послание за разбиране, за преодоляване на различията и границите, които ни делят!

С многообразния си репертоар Танцова Формация “Софистик-Живо” напълно импонира на художествените търсения и философията на Фестивала. Програмата, с която ще се представи Средна концертна група на Формацията  включва съвременна разработка на български фолклор, лирична китайска импресия и бравурен кей-поп. За гала концерта, който ще се излъчва директно по Сръбската национална телевизия, Формацията е подготвила специален танц – “Откровение”.

Елина Топалска, главен художествен ръководител на Танцова формация „Софистик-Живо” споделя: „С нетърпение очакваме този празник на изкуството! Да представиш България на такъв престижен форум е нелека задача, но с емоцията, която ни дава танцът, вярваме, че ще бъдем достойни представители на България!”

Очаквайте снимки и видео материали от участието на децата от „Софистик-Живо” във Фестивала, след като се завърнат в България, за да продължат своя творчески сезон с нови танци, старт на нови групи за начинаещи, нови сцени, нови фестивали…

www.sofistik-jivo.com
www.facebook.com/sofistik-jiv

[youtube id=”ZuvLWsPan8A” width=”750″ height=”450″ position=”left”]

НЯМАТЕ УЕБСАЙТ НА ВАШИЯ БИЗНЕС? НИЕ МОЖЕМ ДА ВИ ПОМОГНЕМ.

изработка на сайт

Хареса ли ти?

It's all about emotion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *